torstai 12. joulukuuta 2013

Miksi aikuiset ei kirjoita joulupukille?

Olen tässä joulun lähestyessä tullut miettineeksi sellaista, että miksi aikuiset eivät laadi joululahjalistoja siinä missä lapsetkin. Lahjojen ääneen toivominen on toki jotain sellaista, jota aikuisen ei sovi tehdä, mutta kun totuus on kuitenkin se, että niitä lahjoja jokatapauksessa ostetaan, eikö olisi pikkuisen helpompi osua oikeaan, jos tarvelistan voisi tarkistaa jostain.
Nurinkurisinta asiassa on se, että kyllähän lapsille aina lahjan keksii, mutta aikuisten lahjat synnyttävät usein kiusallisen suurta päänvaivaa.

Joululahjoihin liittyy myös seuraava jo pidemmän aikaa mieltäni kaivertanut seikka:
Lauantaina Jyväskylän taidemuseolla järjestetään jo traditioksi muodostunut Taidebasaari-tapahtuma, mutta minä olen ensin Hyvinkäällä ja sitten pikkujoulunvietossa Jyväskylässä. Molemmat toki nämäkin mainioita tapahtumia, joista en kummastakaan jäisi mistään hinnasta pois.
Kiukuttelin tästä tovi sitten FB:ssä, jossa minua fiksumpi taiteilija osasi kertoa, että tapahtuma kestää kaksi päivää.
Avot!, sanon minä ja varokaa vaan taiteilijat. Sunnuntaina tuotteidenne äärelle saapuu todennäköisesti varsin krapulainen ja ylibuukatusta lauantaista pikkuisen uuvahtanut ostelija.
Viime vuonna taisin ostaa basaarista lahjoja vain itselleni. Omia tarpeita ja mieltymyksiä ei tarvitse arvailla, ne kun tietää ilman sitä joululahjalistaakin.

Ohessa mainos Taidebasaarista ja naapurissa järjestettävästä Käsityöläsiten Joulutorista.
Menkää sinne. Kannattaa

Jyväskylän keskustan museoiden joulutapahtumat huokuvat 14.-15.12. aitoa joulun tunnelmaa
 Joulutorin tunnelmaa vuodelta 2009Perinteisesti joulukuun toisena viikonloppuna Jyväskylän keskustan museot tarjoavat tapahtumissaan mahdollisuuden tavata taiteilijoita ja käsityöläisiä joulutunnelmissa.
Jouluinen Taidebasaari lauantaina ja sunnuntaina 14. ja 15.12. klo 11-18.
Jyväskylän taidemuseo (Kauppakatu 23)

Käsityöläisten Joulutori lauantaina ja sunnuntaina 14. ja 15.12. klo 11-18.
Suomen käsityön museo (Kauppakatu 25)

Tapahtumiin ja näyttelyihin vapaa pääsy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti