keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kirjamessuterveisiä - nyt vasta

Melkein kaksi viikkoa sitten pakkasin kimpsuni ja kampsuni ja muutin pitkäksi viikonlopuksi Helsingin messuhalliin. No ei ihan, mutta melkein.

Tämä ei ole kirjamessuolut vaan lasissa välkehtivät vielä kesäauringon säteet.
Muutaman juttukeikan ohella ajatuksena oli kirjoittaa kirjamessuista myös pari bloggausta – parin sijaan kirjoitin nolla. Syykin on selvä: oli niin paljon nähtävää, kuunneltavaa ja selattavaa, etten kerennyt. Myönnettäkööt toki, että siinä sivussa piti myös tavata pääkaupunkiseudulle juurtuneita ystäviä ja kostuttaa valtavasta höpöttämisestä kuivuneita huulia muutamalla tuopilla vaahtoavaa janojuomaa.

Mutta siis asiaan: en kirjoittanut, koska oli niin paljon muuta. Johtopäätös: olen edelleen sitä mieltä, että Jyväskylän kirjamessujen lopettaminen oli ison luokan emämoka. Tätä en voi olla toistamatta tarpeeksi, joten jotta menee jakeluun, pistetään tähän vielä uudellen: Jyväskylän kirjamessujen lopettaminen oli ison luokan emämoka.

Vaikka messuaminen kaupungissa on siis lakannut, on kuitenkin hienoa, että muita kirjallisuuden alan aktiivisia toimijoita löytyy. Kirjailijatalolla järjestetään usein tapahtumia, joissa voi tutustua niin kirjoittajiin kuin heidän teoksiinsakin. Paikallinen scifiseura toi vajaa kuukausi sitten joukon kirjailijoita esiintymään kaupunginkirjastolle ja esimerkiksi tulevana lauantaina Vakiopaineessa järjestetään Nihil Interin ja  Tuli & Savu -runouslehden klubi. Toimijoita siis löytyy onneksi vielä ilman messujakin. Lisääkin voisi toki olla – koskaan ei nähdäkseni ole liikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti