torstai 25. huhtikuuta 2013

Kerrankin hyvä syy juhlia

  • Nooan aikainen vedenpaisumus alkoi 40 päivää ja 40 yötä kestäneestä rankkasateesta. 
  • Israelilaiset vaelsivat autiomaassa 40 vuotta. 
  • Ranskan akatemiassa on 40 jäsentä. 
  • Mustan surman aikana taudinkantajaksi epäillyt eristettiin 40 päivän ajaksi. 
  • Miinus 40 on ainoa lämpötila, jossa Celsius- ja Fahrenheit-asteikot leikkaavat toisensa (−40 °C = −40 °F)
  • Alkuperäisen Mendelejevin kaavan mukaisen venäläisen vodkan alkoholipitoisuus tilavuusprosentteina on 40. 
  • Ja mikä tärkeintä, täytän noin neljän päivän päästä 40 vuotta. 

Olen tässä vuosikymmeneni vaihtumisen uhkaavasti lähestyessä miettinyt, että onko niin, että jos oikein monta kertaa sanoo, ettei koe minkäänlaista neljänkympinkriisiä, kompastuu kohta niin isoon sisäiseen "mikä, kuka ja miksi olen" -kysymysten vyyhtiin, ettei sen yli pääse edes tikapuiden avulla.
Tai käykö niin, että kuin oikein toitottaa siitä samaisesta kriisin olemattomuudesta, kaikki nyökyttelevät päätään ja supattavat keskenään ikäkriisistäni.
Ylipäätänsäkin on kaiketi niin, että usein olisi parempi vain hymyillä tai kohotella hämillisenä olkapäitään kuin lähteä rinta rottingilla paukuttelemaan asiantilan ongelmattomuutta.
Oli sitä karmaa olemassa tai ei, niin totuushan on, että sellaisia lauseita kuin "ei ole ollut selkäkipuja", "en ole koskaan jäänyt auton alle" tai vaikka "meidän perheessä on vältytty pahoilta taudeilta" ei pitäisi sanoa ääneen tahi kirjoittaa ylös.
Ja ihan varmuuden vuoksi, koputeltuani jo vimmatusti puupöydän pintaa, heiteltyäni suolaa olan yli ja supatettuani muutamat suojelevan mantran ja rukouksenpätkän, painotettakoon vielä, etten äsken tarkoittanut mainitsemiani virkkeitä. Ovat ihan vaan tuollaisia esimerkkejä. Kuuletko Karma: ihan vaan esimerkkilauseita.
Mutta vähän vielä siitä vanhenemisesta. Wikipedian mukaan neljäkymmentä on positiivinen kokonaisluku, joka tulee 39:n jälkeen ja ennen 41:tä. Olipa hienosti määritelty. Mitäpä sitä muuta sanomaan.
Tai sanottakoon nyt vielä sen verran, että onpa ihan helkkarin mukavaa, kun on hyvä syy juhlia.

1 kommentti: