lauantai 9. syyskuuta 2017

Annapurna: Reissu alkoi hampaiden kiristelyllä




Lentokoneessa Istanbuliin sain kertoa aika moneen kertaan, etten ole menossa pelaamaan koripalloa. Turkissa oli ilmeisesti jotain susijengi-juttuja, joista olen ihan pihalla. Muuten matka meni leppoisasti vähän huonojen elokuvien mutta hyvän seuran parissa. 
Reissu sai ihan omanlaisensa lisäjännityksen kun heti alkumetreillä - jo ennen koneesta astumista - Jussilta lohkesi hammas. Tätä voisi sanoa ehkä pahaksi enteeksi, mutta sanotaan mieluummin niin, että onneksi nyt eikä vuorilla. 

Ennen kuin ruvettiin pohtimaan hammastilannetta koin mukavia jälkeennäkemisiä viime vuoden Kapua-reissua paikallisoppaana luotsanneen Ngiman kanssa ja hotellin käytävältä löytyneen Rabin kanssa. Mies oli vähintään yhtä yllättynyt minun näkemisestä kuin minä hänen. 

Mutta takaisin hampaisiin. Muiden suunnattessa nähtävyyksille, Ngima vei meidät paikalliseen Dental Hospitaliin. Minuutti sisääntulosta Jussi makasi jo hoitopöydällä ja kolme hammasalan ihmistä tutki suuren skandinaavin suuta. Porataan tuosta pikkuisen jotta saadaan paikka kiinni. Tässä vaiheessa minä - aika paha hammasfriikki - olin jo sen verran valkoinen kasvoilta, että liukenin odotushuoneeseen. Siellä haisi tehokkaalle ja kuvioidun lasiseinän raoista näkyi puuhastelu Jussin suun kimpussa. 

Ngima seisoi reippaasti operointitilassa melkein hoidon loppuun asti. Jos vaikka olisi ollut jotain tulkattavaa tms. Homma hoitui lopulta hienosti ja hämmentävän nopeasti. Hintaa tuli noin 20 euroa. 

Muutoin päivä oli perhanan kuuma ja sisälsi paljon askelia pölyisillä teillä. Tuttua meteliä, hälyä ja tuoksuja. Nyt suuntaamme syömään momoja hotellin kattoterassille ja punkkaan aikaisin kuittaamaan univelkoja joita on kertynyt jo reippaasti. Huomenna jätämme Kathmandun taaksemme ja suuntaamme kohti vuoria. 

Päivän päätteeksi todettakoon, että moni on käynyt Himalajalla - harva hammaslääkärissä Nepalissa. 

Ps. Sory kirjoitusvirheet. Kahden tunnin yöunet ja puhelimen näppäimet eivät ole hyvä yhdistelmä. Kuvia laitan jos saan yhteyden toimimaan. Eli ehkä en. 

Teen matkaani matkatoimisto Mandala-travelin reissussa.




Kuuman kostea Kathmandu

2 kommenttia:

  1. Kyl määkin voisin kiivetä vuorelle, jos joku laittas mun hampaat kuntoon parilla kympillä;)
    T. Pantse

    VastaaPoista
  2. No voi voi vävy-raukkaa.Toivottavasti oli onnistunut korjaus, Hyvää tai oikeastaan oarempaanjatkoa

    VastaaPoista