maanantai 18. syyskuuta 2017

Annapurna: jännitystä huippupäivän aattona



Sunnuntaina ei käyty kirkossa ja vietetty pyhää vaan puskettiin ylämäkeen. Reitti oli kyllä komea, mutta ylämäet puuskuttivat kovasti. Takaraivossa takoi ajatus siitä, että maanantaina pitäisi huiputtaa eli kiivetä aamuyöstä aluksi taskulampun turvin noin 5-6 tuntia ylämäkeen ja sitten saman verran jyrkkää alamäkeä.

Fiilis oli kuitenkin hyvä ja minua nauratti ajatus siitä, että toimin kärkijoukon ns. vetäjänä koska vauhtini on kuulemma hyvä. Viime reissussa olin häntäpään pitäjä. Täälläkään en saapastele tuosta vaan, mutta askel kulkee kuitenkin vielä ilman kiroilua. Oletan huomenna sanaisen arkkuni aukeavan muutamaan noitumiseen. 


Teetauon jälkeen kuljimme vyörymärinnettä, jossa polku oli pirullisen kapea ja merkillä kehotettiin astumaan varoen ja ripeästi. Siinä sitten kiirehtiessäni hitaasti ylämäkeen päätä alkoi juimia armottomasti. Kyseessä taisi olla korkeus, kuumuus, auringon paiste ja pieni pelon poikanen. Majapaikassa Thorung Phedissa 4400-metrissä vedin Buranaa, jolla särky talttui. 
Lounaaksi kehotettiin ottamaan jotain kevyttä sillä päivälliseen ei ole pitkä matka. Punkkaan pitää nimittäin kallistaa pää aikaisin kun tien päällä täytyy olla jo neljältä. Että sellainen luksusloma. 

Nähtiin tänään myös söpöhkö sopuli hengaamassa yömajan ovella.
 
Uupumuksen taso on jyrkkä ja näin 15.33 tätä kirjoittaessa olisin jo ihan valmis unten maille.

Myöhemmin tuli vähän huono olo. Ehkä etova fiilis johtui osin myös uupumuksesta.

Otto kävi ruoan jälkeen vielä läpi päivää ja ilmassa alkoi olla jännitystä. Itseä ainakin jännitti tuleva päivä. Että miten pää kestää korkeuden ja kuinka uuvuttavia askeleet ovat. 
Otto sanoi vetävänsä hitaasti ja niin että noin kymmenen minuutin välein hörpätään vettä. Hengästyä ei saa vaikka se toki varmaan melko mahdotonta onkin. Yritän pitää hartiat rentoina, ettei homma nyt ainakaan onnu jumittuineiden niskojen takia. 


Saa nähdä noinkohan nukkumatti paljon vierailee tänä yönä kämpässä 303. Luulen, että muutamassa muussakin kolmosella alkavassa huoneistossa pyöritään jännityksestä. 




Olen reissussa matkatoimisto Mandala-travelin kanssa.



Kantajien askel on ihan toista luokkaa kuin meidän sipsuttelu.


Majatalon katot 4400 metrin korkeudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti