perjantai 15. syyskuuta 2017

Annapurna: Lepoa, pyykkäystä ja kärpäsjahtia - niistä on vapaapäivä tehty

Viime reissussani ajattelin, että jos koskaan hairahdun takaisin trekkaamaan korkealle, otan tabascoa mukaan. Korkealla kun ruoka ei maistu kovin kummoiselta olisi sitä kiva terästää jollain. Tämän muistin tietysti vasta vuorilla. Matkassa ei ole siis tabascoa. 
Senkin hyvän idean olin unohtanut, että tänne pitäisi ottaa mukaan nippu nauloja jotka hakata yömajojen seiniin vaikka kivellä. Päivän jälkeen olisi kiva ripustaa vaatteita kuivumaan, mutta nauloja tai naulakkoja on harvassa.  Täällä tosin vähän tiheämmässä kuin Everestillä. Ainin kanssa määrittelimme majapaikan tähtiluokan naulojen mukaan. Jos ei ollut nauloja oli vain yksi tähti. Naulalla sai kaksi ja naulakolla sitten teippaasti enemmän. 

Sanottakoon vielä, että nämä majatalot ovat siis sen oloisia, että on selvää ettei kukaan pahastuisi pienestä nauloin tehdystä lisäsisustuksesta. 

Kirjoittelin tuota alkua perjantai aamuna sängyssä. Jussi nukkuu vielä. (Mahtavaa että on saanut ainakin vähän unta) Naapurihuoneessa, joku yskii sitkeää kuivaa tskää.'. Kelit tekevät melkoisen haasteen terveenä olemiselle. Eilenkin oli vuoroin kuumaa vuoroin jäätävää tuulta. Lisäksi nielua kuivattava ilmanala ja pöllyävä tie ovat omiaan altistamaan flunssalle. Me ollaan hengitelty tiheään huivin läpi ja käytetty a-vitamiini nenäsumutetta. Tämä vinkki tuli joltain kovalta trekkaajalta viime reissuun. Kosteammat limakalvot ovat vahvemmat pöpöja vastaan. 

Vapaapäivän kunniaksi pötköttelimme klo 7.45 aamiaisen jälkeen vielä tovin sängyssä. Sitten katsottiin mitkä vaatteista vaativat eniten pesua ja pyykättiin pihassa mustalla saippualla. Tai siis minä pyykkäsin ja Jussi vartioi tulosta. Kuulostaa ja näytti varmaan pahuksen seksistiselle, mutta halusin itse upottaa ködet kylmään vesipaljuun. Jussi on sitten vastannut pyykkien rioustelusta, kääntelystä ja metsästyksestä. Yhdet housut nimittäin lähtivät narulta vähän tuulen matkaan. 

Pyykkäyksen jälkeen pyörittiin kylillä. Ostettiin lisää arskarasvaa, jota kuluu oletettua reippaammin. Mukaan tarttui myös vähän sipsejä ja mehua. Askel tuntuu pikkuisen painavalta ja aurinko edelleen kuumalta. 

Osa retkueesta kiipesi ihailemaan jäätikön reuna, mutta me mukavuudenhaluisemmat eli noin puolet porukasta annoimme kropille aikaa toeta pitkistä päivistä. 

Lounaan jälkeen lueskeltiin ja metsästettiin huoneeseen pörrähtänyttö pulleaa kärpästä, joka laskeutuisi varmasti aamuyöstä naamalle. Nepalilaiset kärpäset ovat suomalaisia serkkujaan levottomampia, joten metsästys vaati monenlaista sängyllä pomppimista. Voi se toki johtua kansalaisuuden sijaan myös ilmanalasta, joka alkaa olla aika ohut. Sipsipussit pullistelevat paineessa ja korvat naksuvat välillä. 

Päivä on kulunut mukavan verkkaisesti. Nyt nautitaan kuumaa tyrnimehua teetuvassa. 

Tästä eteenpäin heikot nettiyhteydet heikkenevät dramaattisesti. On hyvin todennäköistä etten pääse päivittämään mitään kolmeen päivään. Edessä on kaksi järkevän pituista nousupäivää ja sitten noin 12-tuntinen huiputuspäivä jolloin kivutaankin sitten reippaasti ylöspäin. Ajattelen tuota jo vähän pelon sekaisesti vaan eiköhän me siitä selvitä mahtavien paikallioppaiden ja Mandalan Oton opastuksella. Ja älkää te siellä huoliko - hyvin me vedetään mm. bountyn, energiageelin ja pähkinöiden voimalla. 


Jussin kommentti päivästä: Jussi ei ollut tänäänkään valmistautunut mihinkään kommentin antoon, koska "tämä tuli kuulemma niin äkkiä". Tuossa se ryystää tyrnimehua ja lueskelee ihan tyytyväisen ja ruskean näköisenä jotain dekkaria. 




Olen matkalla Mandala-travelin reissussa.

1 kommentti: