maanantai 27. tammikuuta 2014

Miesten sydämen asialla

Lupasin liittää tämänpäiväisen TV-kolumnini blogiini, jotta asianomaiset herrat pääsevät sen lukemaan. Tässä siis sydämen asiaa miehille:

Lähtöoletukseni oli tämä: Sydämen asialla on sarja, jota katsovat naiset, joiden syntymävuosi sijoittuu aikahaarukkaan 1940 – 1960. Ai miksikö. No siksi, että sydämen asia kuulostaa juuri heille räätälöidyltä materiaalilta.

Hämmästykseni oli suuri illastaessani pari viikkoa sitten miesseurueessa. Joku mainitsi ohimennen Sydämen asialla –sarjan ja pöydän täytti iloinen pulina. Miehet intoilivat sarjasta kuin pikkulapset hiekkalapiosta. Silmät lautasen kokoisena ja leuka rintaan tipahtaneena kuuntelin.
– Upeaa millä pieteetillä yksityiskohdat on hiottu, yksi sanoi.
– Mopot ja autot ovat juuri sellaisia kuin 1960-luvulla pitääkin.
– Ja ne tiet, miten niillä mahtuu kaksi autoa kohtaamaan toisensa.
”Ahaa!”, totesin ajatuksissani. Innon taustalla ovat pelit ja koneet.
Mutta sitten miehet hehkuttivatkin jo juonen koukuttavuutta. Yksi mietti mihin se joku tietty hahmo oikein hävisi ja tuleeko vielä takaisin. Toinen nauroi, että on se ihme miten pieneen kylään mahtuu niin paljon rikoksia.

Kun mainitsin, etten ole sarjaa koskaan katsonut, miehet katsoivat minua pitkään. Mietin jo, olinko vahingossa sanonut, että piilottelen farkkujeni takamuksissa häntää tai että olen kotoisin Saturnus-planeetalta.
– Etkös sinä sanonut kirjoittavasi tv-kolumneja, joku kysyi.
Ääneen lausumaton todellinen sisältö meni jotakuinkin näin: ”Et taida kovin kaksinen tv-kolumnisti olla, kun et Sydämen asialla –sarjaa tunne”.
Olisin halunnut heittää vastakysymyksen, että ettekös te sanoneet olevanne miehiä, mutten tohtinut. Ei kannata lähteä vinoilemaan, kun ei ole yhtään perillä asiasta. Ehkä tyttömäinen Sydämen asialla –nimi onkin johtanut minut harhaan.

Tänään aion aloittaa tutustumisen kyseiseen sarjaan. Pienen lisägallupin kautta olen nimittäin saanut sen käsityksen, että oletukseni Emmerdale-tyyppisestä sisällöstä on täysin väärä. Näin ollen lähetän jo etukäteen mitä syvimmät anteeksipyyntöni tuonnoiselle herraseurueelleni. Olin väärässä. Sydämen asia on miestenkin asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti