lauantai 25. lokakuuta 2014

Kääk! Se on Don Rosa

Don Rosa esittelee minulle piirtämäänsä sivun kokoista omistuskuvaa ja minun käteni tärisevät innosta, kiitollisuudesta ja onnesta niin kovasti, ettei kuvaamisesta ole tulla mitään.
Haastattelin kirjamessuilla Madventuresin miehiä, Sami Yaffaa, Katja Kontturia ja Don Rosaa. Tänään olisi edessä vielä Arman Alizadin jututtaminen.
Mukavia ja sanavalmiita tyyppejä kaikki. Hyvä niin, sillä varsinkin näiden matkaohjelma/-kirja miesten kohdalla aikaa oli tosi niukasti. Madventuresin Rikun ja Tunnankin jututin puolijuoksussa miesten siirtyessä esiintymislavalta toiselle.
Urheilutoimittajana uraa tehnyt ystäväni nauroi, että sellaistahan se on heidän alallaan aina. Ei käy kyllä kateeksi. Toisaalta jos aikaa on hintsusti, tulee kaiketi keskityttyä olennaiseen.

Haastateltavista vaikein tapaus oli Don Rosa. Syy ei ollut hektisessä aikataulussa, sillä minulle oli varattu puolisentuntia Don Rosan ja jyväskyläläisen tutkijan Katja Kontturin jututtamiseen. Ongelma ei myöskään ollut englannin kieli. Ei vaikka, pikkuisen pelkäsin ranskankielisen juttutuokion vanhan kaverini kanssa juuri ennen haastattelua vääntävän kieleni ranskaksi.
Don Rosa puhelias, hyväntuulinen ja ihana. Niin. Ihana. Vaikeusastetta nosti se, että olisin halunnut vain toistella KÄÄK-sanaa ja vannoa syvää rakkautta Don Rosaa ja hänen tarinankerronta- ja kuvitustaidoilleen.

Fanituksen innoittamana tein nopean top 5 listan ihmisistä, joiden haastattelu saattaisi tuottaa minulle pikkuisen ongelmia. 

Nick Cave
Iggy Pop
John Malkovich
Mihail Barysnikov
Martti Suosalo

Jos joku lehtipomo nyt siellä sattuisi lukemaan tämän bloggauksen, pyydän, että unohdat lukemasi. Jos joskus sitten kaipaat jututtajaa vaikka tuolle jumalaiselle John Malkovichille, nielaisen mieluusti purkillisen beetasalpaajaa ja otan työtehtävän vastaan.
 
ps. Katja Kontturin tutkimukseen ja ankka-näkemyksiin kannattaa käydä tutustumassa naisen  Akateemisen ja populaarin välimaastossa -blogissa.

Don Rosa ja Katja Kontturi, joka väittelee Rosan sarjakuvista joulukuussa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti