maanantai 28. heinäkuuta 2014

Rakkaudesta Naamoihin


Olen aika kyvytön antamaan kriittisiä lausuntoja Tuomistontilalla viime viikonloppuna vietetyistä Naamoista. Minulta luontevasti tulevan ylettömän hehkutuksen sijaan ajattelin kuitenkin olla analyyttinen. Miettiä sitä, miksi Naamat nyt vain ovat niiiiin mun juttu. Listasin neljä syytä.

1.      Aika. Naamoilla et ole koskaan myöhässä mistään. Kun olet paikalla olet jo siellä missä kuuluukin. Festareihin usein kuuluva ärsyttävä artistien perässä lavalta toiselle juoksentelu ja jatkuva kellon tutkailu on ihan turhaa. Tapahtuman esiintyjät ovat kivoja, osin jopa loistavia, mutta jos joku nyt jää näkemättä et silti ammu itseäsi polveen. Lisäksi astuttuasi anniskelualueen sisään, jonne joka tapauksessa jossain vaiheessa ajaudut, kuulet valtaosan esiintyjistä jo ihan automaattisesti. Ja kuuluuhan ne itse asiassa ihan sinne futiskentän laidallekin asti. Siellä ainakin itse ihastelin Club Old Fartsin sulosointuista biisin mukana laulantaa.

2.      Koko. Koolla nimittäin on väliä. On mukavaa kun ehtii festarien aikana hahmottamaan ison joukon osallistujista ja jos kaveri sattuu menemään hukkaan löytää tämän todennäköisesti kajauttamalla ihan vaan keuhkojen pohjasta kumppanin nimen. Myös vessa-, vesipiste-, ruokapaikka-  ja kaljajonossa pienuus jaksaa hymyilyttää. Pisin jono johon törmäsin oli hampurilaispisteessä, mutta sekään ei oikeastaan haitannut, kun edessä ja takana oli ihan käypää juttuseuraa.

3.      Kolmas ja aika tärkeä kohta on olematon väkivallan ja ärdäämisen uhka, joka on jotakuinkin samaa luokkaa kuin paleltumakuoleman kohtaaminen 30 asteen helteessä. Ihan älyttömän iso siis. On ihanaa kun ihmiset kommunikoivat hymyin ei nyrkein. Samaa reiluameininki huokuu muutoinkin tapahtumassa. Yksikin festarikävijä kertoi ripotelleensa ihan kokeilumielessä telttansa eteen rahaa lähtiessään katsomaan bändejä. Siellä ne odottivat kiltisti näkösällä vielä tuntien jälkeenkin. Ihme etteivät olleet kasvaneet korkoa.

4.      Muurame. Näin muuramelaisena sydäntä lämmittää kovasti, ettei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan ja saalis on aina taattu.


Lopuksi vielä pikkuisen sitä hehkutusta. Naamat olivat taas ihanat ja jokaisen kuullun ”Karin” arvoinen. En jaksaisi odottaa taas ensivuoteen, mutta odotan kuitenkin.

Varpaatkin rakastavat Naamojen matoin katettua anniskelualuetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti