torstai 19. helmikuuta 2015

Naamat: Pulahdus Tuomiston tilan lampeen

Nyt kun talven selkä on taittunut ja aurinko sallii meille säteitään aina välillä, mieli karkailee kesään. Kovin pitkälle ei tarvitse ajatusten harhailla kun mielessä on Tuomiston tila ja Naamat-festivaali.

Yksi voimakkain Naamat-muisto vuodelta 2014 on kuumalta lauantai-päivältä. Aurinko poltti niskaa pilvettömältä taivaalta, iho oli kuuma ja melkein kuumeisen tuntuinen ja päässä huippasi pikkuisen auringosta ja ehkä vähän nautitun alkoholimääränkin takia.


Vaapuin pellon läpi saunarantaan, heitin mekon laiturin päähän ja pulahdin metsälampeen. Vesi oli niin kylmää, että oli pakko jättää pari hengitystä väliin. Voin melkein vannoa, että kroppani sihisi kylmässä vedessä ja hampaista kuului kylmän kirskahteluja. Veden pinnalla leijui kevyt utuinen höyry, joka oli kai niitä jäähtyvän kroppani höyryjä tai syvän onnen usvaa.

Nyt kun istun tässä koneella villasukkiin pukeutuneen, paksu fleece niskassani ja kynsikkäät käsissä mietin, että perhana. Ollapa taas kesä, Naamat ja aurinko.

 

Nyt kun Naamat-jengi on taas tehnyt FB-päivityksiä tulevien festarien suunnittelupalaverista, on päässäni alkanut taukoamaton lähtölaskenta ajankohtaan 24.7.

Päässä vain yksi ajatus: täällä on ihanaa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti