keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Nykysirkusta Budapestissa

Kävin tiistaina katsomassa Budapestissa nykysirkusta. Törmäsin ohjelmaan selaillessani paikallista kuukausiesitettä ja huomatessani esityksen pyörivän ihan hotellin nurkilla nykytaide keskuksessa ajattelin, että mikä ettei.

Cirkus Uusi Maailmaan syvästi rakastuneena olin vain varovaisen innoissani. Ajattelin, että tuskin on saman tasoista, muttei toisaalta ei varmaan ihan yhtä syvää kuraakaan mihin olen monasti myös törmännyt.

Freak Fusion Cabaret oli loisto-show. Steampunk-henkiset asut, runsaasti saumatonta parityöskentelyä, huikeita temppuja ja seurattava juoni kruunattiin synkähköllä sirkusmusiikilla.

Vaikka esitys ei varsinaisesti ollut komediallinen jäin miettimään, että se vaikutti Cirkus Uusi Maailmaan verrattuna ns. hymyilevämmältä. Leikilliseltä ja osin lapsekkaan innokkaalta. En ollut tätä aikaisemmin tullut ajatelleeksi, mutta Jyväskylän oman ryhmän tekemisessä on tosi vahva tosissaan tekemisen meininki. Ehkä välillä pieni hartiat rentouttava ravistus ja hörönauru olisivat paikallaan. Taiteellisuus ei kärsi leikkisyydestä eikä synkkä tarkoita aina haudanvakavaa. 

Silti ja aina - rakastan  CUM:ia ja sydämeni vuotaa verta koska en pääse Yläkaupungin yöhön seuraamaan sen esitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti