tiistai 8. syyskuuta 2015

Yö arktisessa valossa

Huoneen valaistuksesta löytyi useita eri säätöjä riippuen siitä halusiko olla ihan kokonaan hereillä, tunnelmoivassa fiiliksessä vai jotain siltä väliltä.
kekseliäs pöytälamppu.
Sitä sanotaan, että ihminen kertoo huonosta kokemuksestaan kymmenelle ja hyvästä vain muutamalla. Kumotakseni tämän vähän ärsyttävän totuuden, aion hehkuttaa viimeisintä hotellikokemustani. Ihan vain siksi, että se ansaitsee kehunsa.
Sanottakoon alkuun, että en saanut tätä hotelliyötä ilmaiseksi vaikka matkatoimittaja olenkin. Kyseessä ei ole siis maksettu mainos vaan tyytyväinen asiakas. Bongasin hotellin netistä suunnatessani Rovaniemelle ja maksoin yöni itse.

Kyseinen Rovaniemen keskustassa sijaitseva Arctic Light –hotelli näytti ja tuntui ulkonäöltään ja palveluiltaan kalliilta. Jos minun olisi pitänyt asiasta tietämättömänä arvioida yön hinta, olisi arvioni kallistunut lähemmäs kahtasataa. En esimerkiksi muista satasen-hotellissa törmänneeni aiemmin siihen, että respan nainen saattaa minut huoneeseeni. Tällaisen vastaanoton luulisi kielivän korkeista hinnoista, mutta ei. Yö Arctic Light –hotellissa maksoi 98 euroa (hinta bookingin kautta varattu 5.9.2015) ja sisälsi aamiaisen ohella esimerkiksi maksutta buukattavan yksityissaunan, jonka löylyihin ravistelin matkaväsymykseni.


Arctic Light -hotellin sisustuksessa tyylikalusteet ja puupinot ovat syvässä sovussa.
Erityiseksi hotellin teki sisustus, joka ei varsin monen ns. fiiniksi pyrkivän suomalaisen hotellin tapaan nojannut pelkistettyyn pohjoismaiseen muotoiluun vaan valon leikkiin Lapin maisemissa. Ymmärrän, että Aalto-romantiikka ja koivuiset kalusteet saavat japanilaisturistin sydämen sykähtämään, mutta omani se jättää vähän viileäksi. Kun on lapsuudestaan asti kiikkunut kolmijalkaisilla tuoleilla, tai yrittänyt Jyväskylän yliopistolla mahduttaa itseään Aallon suunnittelemiin noin 150-senttisille opiskelijoille ajateltuihin vessoihin, ei sydän aina jaksa pakahtua onnesta. Toki Aallollakin on hetkensä – Muuratsalon koehuvila esimerkiksi on aivan ihana.

Mutta siis takaisin Arctic Light –hotelliin. Valoelementit olivat näyttävästi käytössä niin hotellin ulkosivulla, käytävillä kuin huoneessakin. Sisustuksessa oli pohjoisia elementtejä, mutta  homma ei mennyt missään vaiheessa ärsyttävän päälle liimatuksi Lappi-touhuksi. Kaikki oli tyylikästä, näyttävää ja kodikasta – tummien sävyjen ja valon sopusointuista rinnakkaiseloa. Sellaista kuvittelen elämisenkin pohjoisessa olevan.

Hotellin terassi oli kutsuva, mutta asiakkaista tyhjä.
Aamiaispöydän raakakakkuja
Aamiaisella sieluni kehräsi innoissaan. Aamiaisen on suunnitellut Sara La Fountaine, joka ei sinänsä vielä herättänyt minussa suuria tunteita. Riemunkiljahtelut tulivat raakakakuista, smoothie-juomista ja myslikupeista. Vaikka pekoni ja munakokkeli toki allekirjoittaneelle maistuvatkin, niin on kiva, että tarjolla oli näiden lisäksi jotain uuttakin. Jotain mistä voi saada vaikka ideoita omaan arkeensa. Se pekoni-idean vieminen arkiaamiaiseen kun tuottaa lähinnä kolesterolipiikin ja makkaroita vyötärölle.


Huhtikuussa avattu Arctic Light -hotelli vaikutti kovin tyhjältä. Aamiaisella kanssamme oli vain pari seuruetta. Toivon todella, että hotelli löytää asiakkaansa ja pysyy pystyssä. Tämän suhteen minulla on oma lehmä ojassa. Haluan takaisin Arctic Light hotelliin. Huomaan jo nyt – vasta pari päivää sitten Rovaniemeltä palattuani – miettiväni syytä pohjoisen reissuun. Ihan pelkän hotellin takia kun ei viitsisi tuota noin 600 kilometrin matkaa taittaa.

Ihania snapsilasillisia erikoisjuomia.
Samankaltaisen syvän rakkauden tunteen minussa on herättänyt aikoinaan Kemissä sijaitseva hotelli Merihovi. Tuo ihanan historiallinen hotelli saa minut tuntemaan itseni ihan erilailla erityiseksi kuin joku hotellista toiseen samanlaisena toistuva ketjupaikka.

Ohessa linkki Arctic Light hotellin sivuille

 


 


Ainoa valaistus, joka ehkä pikkuisen oli livetä liian alleviivaavaksi oli hotellin ulkoseinän valot. Toisaalta tähän hotelliin löytää pikkuisen kovemmassakin hiprakassa kauas näkyvien valojen ansiosta. Tätä tuskin on suunnittelija tosin miettinyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti