sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Hyvää syntymäpäivää Naamat


Tiussa on 20 munaa.
Japanilaisessa kulttuurissa 20 on täysikäisyyden määre.
20 on Egyptin suuntanumero ja kalsium 20. alkuaine.
Standardissa darts-taulussa on 20 sektoria.
Robin Packalenin ensimmäinen keikka tauon jälkeen kesti 20 minuuttia. (hmmmm...)
Suomen itäraja piteni viime vuonna tarkastuksen yhteydessä 20 kilometriä.
Jyväskylän liikenteessä bussilinjan 20 päätepisteet ovat Pupuhuhta ja Kuokkalan keskusta.
Twenty Questions -pelin kysymysten määrä on yllättäen 20!
Gladiaattorien Barbi treenaa 20 kertaa viikossa ja 20 metrin kerho on rekisteröity yhdistys, jonka jäseneksi pääsee kuulakisassa vähintään 20 metriä kiskaisseet suomalaiset.
Ydinfysiikassa luku 20 kuuluu maagisiin lukuihin ja maagisuudesta puheen ollen, tänä vuonna juhlitaan Naamojen 20-vuotista taivalta.  

 
Elettiin vuotta 2012 kun kävelin "viattomana" ja tyhjin mielin kohti Muuramen Tuomiston tilaa. Keskisuomalaisen kulttuuriosaston esimies oli sanonut, että ”Riikka, meneppäs sinne Naamoille kirjoittamaan tapahtumasta juttu”. Ja minähän menin.
Tilan niityllä kävellessäni, ihmisten lampeen pulahtelua katsellessani ja bändejä kuunnellessani ajattelin, että tätä en tee enää koskaan toiste. Ikinä en tule tänne enää töihin. Enkä ole tullut. Joka vuosi olen paikalla kuitenkin - ja tietenkin ollut -, sillä Naamat on parhautta. 


Ihan mahtavaa, että se vuoden tärkein juhlapyhä on taas käsillä. Ihan jo tuossa nenän alla. 30.7.2012 julkaistun lehtijuttuni otsikko oli Muuramen hymynaamat. Samalla meiningillä mennään taas, vaikka tuossa alla olevassa kuvassa tuoplagini onkin vetänyt naisen vähän vakavaksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti